Nya leveranser av HÖGTRYCKSBEFUKTNING till Hustillverkare, förbättrar arbetsmiljö och kvalité

SIBE har under senaste tiden levererat ett flertal system för BEFUKTNING, som bl.a. minskar rörelser i material (som trä), motverkar statisk elektricitet och för härdning vid limning samt för att minska dammproblem i olika produktionsmiljöer inom TRÄINDUSTRIN. 

Ett flertal installationer av Befuktning har utförts hos företag som SÖDRA, Setra och Storhogna Trähus AB (Storsjöhus) m.fl. 

Systemen som installerats för befuktning är traditionella Luftbefuktningssystem som används inom bl.a. sågverk, produktion, snickerier, lackringsanläggningar, lagerhallar och vid tillverkning av limträ.  

I dessa miljöer är befuktning av luften vanligt för att bl.a. förbättra arbetsmiljö och minska dammproblem, genom att motverka att dammpartiklar sprids i luften. Lösningen bygger på att den aktuella hallen befuktas för att minska den statiska uppladdningen och öka vikten hos partiklarna, samt öka luftfuktigheten så att kroppens egna ”andningsfilter” fungerar som det är avsett.  

Befuktningen sker också för att motverka rörelser i olika typer av hygroskopiska material som exempelvis trä. Som exempel kan nämnas att tillverkare av s.k. MDF-skivor, kalkylerar med en fuktrörelse på ca 2 mm per meter skiva, vid en variation av den relativa luftfuktigheten på 20 – 60 % Rh. Dessa tillverkare rekommenderar även en konstant luftfuktighet på ca 40 – 50 % Rh. 

Här hittar du mer info om våra tekniker

Läs mer om Storhogna här

Nya leveranser av HÖGTRYCKSBEFUKTNING till Hustillverkare, förbättrar arbetsmiljö och kvalité 1

Kontakta oss gärna via nedan formulär, så återkommer vi inom kort.